Op Bol.com wordt mijn boek Hardloper Huizenga aangeboden voor 45 euro. Nog geen drie jaar na verschijnen is de prijs dus al bijna verdriedubbeld (in de winkel kostte het boek 17,50). 'Schaars!', heeft de Bol-verkoper erbij gezet. Ik weet niet of ik daarom moet huilen of lachen. Het lijkt me in elk geval een goed teken dat de duizend mensen die het boek gekocht hebben het niet meteen weer hebben weggedaan. Zoals u hiernaast kunt zien, is het boek overigens ook voor een tientje te bestellen bij mij, al overweeg ik nu natuurlijk sterk om de prijs te verhogen.
Maar er is belangrijker nieuws over de hardloper. Jan Veldman heeft een prachtige toneelbewerking gemaakt van mijn boek en die gaat eind maart in première bij de Groningstalige theatergroep Waark.Haardloper Huzengoa wordt geregisseerd door Jack Nieborg, de artistiek leider van het befaamde Shakespearetheater Diever, dat met Wim Smits ook een van de drie acteurs levert. Zie voor meer informatie de website van Waark.
5/7/2012

Mijnheer van Schaik, hallo Job,
ik heb vanochtend een foto gemaakt van Erik Bulthuis in z'n klas op basisschool de Heerdstee te Beijum. Op de goedbekeken blog Beijumnieuws wil ik een verhaaltje maken over haardloper Bulthuus/ Huizengoa. Ik weet niet of je wil, maar een quote van jou is welkom. Hoe vindt je dat 'onze schoolmeester' z'n rol vervuld in het theaterstuk?
Het is de bedoeling om als Grunninger even reclame voor de voorstelling en het boek te maken.
Vriendelijke groet, Johan Fehrmann, beheerder Beijumnieuws.
Ps, stuur je even een boek? (betaling ok)

Reply
Job van Schaik
5/7/2012

Dag Johan, Kun je me even mailen op job.van.schaik@gmail.com? Ik weet niet waar ik mijn reactie heen moet sturen. Groet, Job

ReplyLeave a Reply.

  Boek

  Op een mooie voorjaarsavond in 1915 betreedt Louwe Huizenga het Noordersportterrein in Groningen. De noordelijke atletiektop is er in training en de 21-jarige slagersknecht vraagt of hij een keertje mee mag lopen. Tot ieders verbazing wint hij de trainingswedstrijd met groot gemak, in zijn slagerskloffie en op gewone schoenen. Een legende is geboren. Drie jaar lang won Louwe Huizenga alle wedstrijden waar hij aan meedeed. Hij groeide tijdens de Eerste Wereldoorlog uit tot een volksheld. Huizenga verbeterde het wereldrecord op de marathon en nam het succesvol op tegen renpaarden, wielrenners en de stoomtrein. Maar door tegenwerking van de atletiekbond, een ongelukkige liefde en ruzie met de pastoor kwam zijn carrière voortijdig ten einde. Huizenga raakte aan lagerwal en stierf op 80-jarige leeftijd eenzaam, verwaarloosd en vergeten.

  Archief

  April 2012
  Februari 2012

  RSS Feed